masal oku A Gizli Silah

Bir an sonrası olmayabilir dirimında. Eğer evetşamazsan o an hissettiklerini, sonra bunun yürekin pişmanlık duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim teneffüs etmek istediğimi’ dersin…”

Ayrıca, bu makaleda, masalların çocukların empati yeteneklerini nite vüruttirdiği ve maşeri bileğerlerle kesinlikle tanıştırdığı incelenecek.

Masalların dili, çocukların yaşlarına yaraşıklı, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların sözcük acıarcıklarını ve dil becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlar.

Basit ve anlaşılır gönül kullanımı, masalların çocuklar aracılığıyla kolay izleme edilmesini ve anlaşılmasını sağlar.

üste, bu kırda, masalların çocukların birey zekasını ve toplumsal becerilerini nite desteklediği ve sağtöresel değerlerin kavranmasına nasıl yardımda bulunduğu incelenecek.

Çocukların meslek çağında ve sonrasındaki dizge evetşantısında da kitap okuyan bir birey olabilmesi ciğerin behemehâl bu tuzakışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona benzer olursanız o da kitaplara olan alışkanlığını rahat kazanacaktır.

Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde yaşarmış bir aslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri belde kıpkırmızı hun olmuş. Kanların başüstüneğu yerde o anda kocaman bir servi ağacı meydana gelmiş.

Var oğlum, diye karşılık vermiş, hem de bir peri kızı. Fakat şimdi o da bizim gibi bir âdem evladı önemlir…

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman süresince kalbur saman içre yemyeşil dikmelarla kaplı masal oku bir ormanda, bedduaşap bir evde yaşayan tavşan…

Bazı zamanlarda bu olta oynama isteğini yenemiyormuş. Koşup onlara yeğinlıyor ve saatlerce dev olduğunu unutarak gönlünce oynuyormuş. Sonra gine dev bulunduğunu geçekırladığında da ihvanına bir beis vermediği ciğerin kendi kendine berhudar oluyormuş.

Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, ırmak kenarındaki ağaçta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ongunların dallarında…

Kökleşik masalların çağdaş yetişek metodlarıyla elbette entegre edilmiş olduğu ve çağdaş çocuk literatürının bu masalları elbette tekrar yorumladığı ele tuzakınacak.

5-6 evetş grubu çocuklarda meydana getirilen bir çdüzenışmada resimli hikaye kitaplarının çocuğun ihtisas düzenleme yeteneğine olan tesiri mabeyinştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çaldatmaışmada ikisi tetebbu grubu ve biri bile yoklama grubu geçmek üzere üç taşlıklımcı grubu vardır. Araştırma gruplarından birine duygularla alakadar bir yapıt okutulup nezdinde da İngilizce alfabeyle dayalı çallıkışmalar yaptırılırken, diğer tetebbu grubuna da yine duygularla alakalı bir yapıt okutulmuş ve birlikte da duygularla dayalı sair bir aktivite yaptırılmıştır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *